2013 in nog meer cijfers

Ikwordgenoemd

Op 8 februari 2013 begon ik met de wekelijkse post This Week In Tweets (TWIT). Tot de jaarwisseling verschenen er 34 afleveringen. Minder dan gepland, maar drukke werkzaamheden in de zomermaanden zorgden voor een TWIT-loze periode van medio juli tot begin oktober. TWIT was bedoeld als een persoonlijke keuze uit wat ik de voorafgaande week in mijn timeline voorbij had zien komen en waarvan het delen via een ander medium dan Twitter naar mijn mening opportuun / zinvol / wenselijk was. Er zijn lezers van mijn blog die niet van Twitter gebruik maken, ik heb uiteraard een heel persoonlijke keuze van personen en instellingen die ik op Twitter volg en een nog persoonlijker keuze van wat ik wel en niet van belang vind in wat ik dagelijks langs zie komen. Kortom, mijn geselecteerde tweets van de week op basis van mijn persoonlijke voorkeuren en interesses. Een soort favorieten dus, maar dan zonder dat gele sterretje.

De TWITs behoren niet tot m’n best bekeken blogposts. De eerste, TWIT #26, staat op plaats 46 van meest bekeken berichten in 2013 met 39 bezichtigingen; TWIT #20 is het slechts bekeken met slechts 7 bezichtigingen. Vergeleken met hun ‘voorgangers’ zijn dat geen slechte cijfers: de meest geraadpleegde Weekendvitaminen (#53) komt in 2013 op 31 bezichtingingen en de meest geraadpleegde Weekoogst (#62), uit 2011!) toch nog altijd op 10.

Enkele van mijn directe UBA-collega’s konden voorzichtige juichkreten niet onderdrukken als zij op vrijdagmiddag konden constateren dat een van hun tweets in TWIT ‘vereeuwigd’ was. Een voorbeeldje daar van:

Maar wie figureerden nu in 2013 het meest in TWIT? Door wie werd ik, op Twitter althans, het meest geïnspireerd of geprikkeld in het afgelopen jaar? Hier mijn persoonlijke Tweeps Top Tien van 2013:

1. Dan Cohen & Frank Huysmans (11 vermeldingen)

3. Mariëtte van Selm, Jeroen Bosman en Ben Showers (8 vermeldingen)

6. Roger Schonfeld (7 vermeldingen)

7. Ellen Collins, Graham Stone, Jan Velterop en SURF (6 vermeldingen)

Ik ga denk ik in 2014 nog maar even door met m’n TWIT. Ben benieuwd door wie ik dan weer geïnspireerd en geprikkeld raak.

2 comments so far

  1. saschel on

    Oef.

  2. mieke on

    Bert,
    Heb je gezien wat dat manneke doet? Mijn hart klopt sneller: hij is een cricket umpire die het wicket herstelt!
    mieke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: