2013 in cijfers

Cijfers

’t Is een beetje een moetje, die jaarlijkse terugblik op de eigen blogactiviteiten. En WordPress maakt het je nu eenmaal makkelijk door je vlak voor het jaareinde al een mooi overzichtje te sturen. Maar aan de andere kant is het ook een mooi markeringspunt en waarom een reeks onderbreken die in 2010 begon en waarvan nu dus aflevering vier het leven ziet: mijn blogjaar in cijfers.

Er kwamen in 2013 honderdendertien nieuwe blogposts bij. Dat betekent, zeker als je de vakanties in ogenschouw neemt, gemiddeld één nieuwe post per 3 dagen. Die 113 nieuwe en 752 oude posts werden in totaal zo’n 15.000 keer bekeken, en dat aantal beweegt zich netjes rond het langjarig gemiddelde voor Zeemanspraat. ik ben heel blij met die schare trouwe volgers. Dat ze er gezamenlijk voor zorgden dat juist m’n Lego-post op de drukste dag (9 april) het meest bekeken werd, neem ik dan maar al te graag voor lief. 😉

Mooi vind ik het dan weer wel dat m’n meest gelezen post van het afgelopen jaar, naast vier producten uit 2013, een post uit 2011 is: Ook bewaren is samenwerken. Dat geeft de blogger dan weer moed, dat juist zo’n inhoudelijk post uiteindelijk toch komt boven drijven.

Nog meer interessante cijfers? Mwah, dat valt wel mee (of tegen; ’t is maar hoe je het bekijkt). Zelf maak ik er ook geen werk van om de raadpleegcijfers van Zeemanspraat te monitoren en te analyseren. Ook dat kost namelijk tijd, en die tijd moet toch eigenlijk gestoken worden in waar het echt om gaat: schrijven.

Dus klik hier voor het volledige jaarrapport van WordPress; dan kan ik alvast weer met andere dingen aan de slag.

WordPress2013

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: