9,940 Kilometer per uur

TCS2013

Na het barre weer tijdens de marathon van Eindhoven een week geleden (zie o.a. het verslag van Daniëlle), volgde ik de afgelopen week met meer dan gemiddelde belangstelling de weersvoorspellingen voor zondag 20 oktober, de dag van ‘mijn’ halve marathon door Amsterdam-Zuid, -Zuid-Oost, -Oost en -Centrum. Gaandeweg de week werden de voorspellingen steeds beter (minder regen, minder wind); het enige minpuntje was de langzame stijging van de temperatuur. En zo liep ik gistermiddag bij een waterig zonnetje en een temperatuur van ca. 18 graden met zo’n 14.000 anderen voor de tweede keer in mijn leven 21 kilometer en 97,5 meter, achterelkaar door wel te verstaan. De eerste keer was meer dan 35 jaar geleden, toen ik nog redelijk fanatiek atletiek beoefende en me in een onbewaakt moment voor de (halve) Midwintermarathon in Apeldoorn inschreef. Ik kan me nog iets herinneren van een prachtig parcours door de bossen en een eindtijd die boven de twee uur lag. Maar dat is dan ook alles.

Van gisteren staan me nu de redelijk makkelijke eerste 10 kilometer nog bij en de aanzienlijk moeilijkere tweede 10 kilometer plus een beetje. Dat wordt ook netjes bevestigd door de tijdwaarneming onderweg: de eerste 5 kilometer gingen onder de 29 minuten; in het derde kwart zat ik daar al anderhalve minuut boven en het vierde ging nog iets minder.

TCS Bert

Liep ik vier weken geleden de Dam-tot-Damloop nog met een gemiddelde van ‘ruim’ 10 kilometer per uur, nu heb ik dat net niet kunnen realiseren.

Ik heb echter de smaak van het lopen te pakken en dus over weer vier weken de volgende uitdaging: de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Dan overigens samen met m’n schoonzuster.

TCS Bert2

Advertenties

1 comment so far

  1. Daniëlle on

    Haha, mijn reactie was exact hetzelfde na afloop, waarom nou net geen 10 per uur. Succes met de Zevenheuvelenloop (lekker, de laatste 4 km gaan daar bergaf 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: