WIGWezen!

Nee, dit is geen typo. Er staat echt bewust WIGWezen. WIGW is was namelijk de afkorting van de naam van de sector van de bibliotheek waar ik zo’n 14 jaar leiding aan heb gegeven: de sector Wetenschappelijke Informatie Geesteswetenschappen, oftewel de afdeling waarin de vakreferenten werkzaam op het gebied van de geesteswetenschappen in de UB Amsterdam waren ondergebracht. Jarenlang had het interne mededelingenorgaan van de sector de (intern) fameuze naam WIGWijzer, en nu dus WIGWezen. De sector houdt namelijk vandaag, 1 juni 2013, als gevolg van een organisatieverandering waar we al enige tijd mee bezig zijn, op te bestaan. En dat is het waard om even bij stil te staan.

En hoe met het dan verder met het hoofd van die sector? Wel, die begin a.s. maandag aan een nieuw avontuur als adjunct-directeur van de UB Amsterdam. Op een andere plek in de organisatie, met andere medewerkers, met andere verantwoordelijkheden, ennehhhh … met andere uitdagingen.

‘Betekent dat nu ook dat je dat “een beetje adjunct” uit de header van je blog gaat halen?’,  vroeg een van mijn collega’s deze week. Nee, dat ben ik zeker niet van plan. Dat “een beetje adjunct” (al een tijdje voorafgegaan door ‘a.k.a.’,  also known as) is een soort van geuzennaam geworden, waar een deel van mijn blogbekendheid nog steeds van af hangt. Vaak genoeg zie ik dat lezers via een zoekactie op ‘beetje adjunct’ hier terecht zijn gekomen.

Tja, en wat plaats je hier nu als bijpassende illustratie bij? Een biggelende traan? Wijdse vergezichten? Nou, laat ik deze maar nemen:

Like

Advertenties

3 comments so far

  1. Martien Versteeg on

    Hoi Bert, gelukkig is ‘WIGWwezen’ niet wigwezen van de UBA. Succes op jouw nieuwe positie.

  2. Willem Rodenhuis on

    Van beetje naar helemaal! Gefeliciteerd…

  3. Hetty on

    Gefeliciteerd! Jezus.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: