Gelukkig hebben we de website nog

Cruz y Ortiz, het Spaanse architecten-duo uit Sevilla, zullen met gemengde gevoelens de opening van hun Nieuwe Rijks Museum hebben beleefd. Een prestigieus project dat echter veel van het incasseringsvermogen van alle betrokkenen gevraagd heeft, ook van de twee architecten. Het noemen van het woord ‘fietstunnel’ is denk ik voldoende om hun bloeddruk naar onverantwoorde hoogten op te stuwen.

Dat neemt niet weg dat het project uiteraard een prominente plaats heeft op de website van Cruz y Ortiz. En daar is, en dat verraste me toch wel een beetje, ook nog het nodige materiaal van dat andere Amsterdamse project waar ze zo weinig plezier aan hebben beleefd terug te vinden, nl. de nieuwbouwplannen voor de Amsterdamse universiteitsbibliotheek. Volg het spoor Buildings > Selected > Culture & Education > University Humanities Library, Amsterdam.

CruzyOrtiz

Wie niet alleen het ‘Amsterdamse’ werk van Cruz y Ortiz wil bekijken, maar ook wat ze elders (en dan met name in Spanje) aan fraaie bouwwerken hebben ontworpen en laten bouwen, kan nog tot 13 juni in de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam terecht op de tentoonstelling Het Rijksmuseum en meer. Cruz y Ortiz arquitectos. Het oudste ontwerp op de tentoonstelling dateert van 1976, het nieuwste van dit jaar.

We zullen er in ieder geval voor moeten zorgen onze eigen Cruz y Ortiz-collectie niet alleen met de catalogus van de tentoonstelling aan te vullen, maar ook met de boeken die nu ter gelegenheid van de opening van het Rijksmuseum zijn uitgegeven. Zodat we straks kunnen zeggen: gelukkig hebben we niet alleen de website maar ook de boeken nog.

BoekCruzyOrtiz

BoekCruzyOrtiz2

Advertenties

1 comment so far

  1. Martien Versteeg on

    ‘Het nieuwe Rijks Museum’ is nu voor de UvA (Bibliotheek Kunstgeschiedenis) besteld.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: