Géén 1 aprilgrap: MellenGate

’t Is dat de aanleiding te gek voor woorden is, maar anders viel er nog wel wat harder te lachen om het Twitter-account @EddyMellenPress dat gisteren z’n debuut beleefde. Onder het motto “if you’re a librarian, we’ll sue you! If you don’t buy all our amazing books, we’ll sue you!” zijn er inmiddels ruim 50 (fictieve) tweets verstuurd, waarvan de aardigste die van Mellen Press’ oprichter Herbert Richardson aan zijn advocaat Amanda Amendola zijn. Deze bijvoorbeeld:

Directe aanleiding voor deze prank is natuurlijk het bericht afgelopen vrijdag op The Scholarly Kitchen waarin editor Kent Anderson bekend maakte dat twee bijdragen van Rick Anderson aan TSK als gevolg van juridische dreigementen van de kant van de Edwin Mellen Press van TSK verwijderd waren. Na Dale Askey kwam zo binnen korte tijd een tweede bibliothecaris onder vuur te liggen vanwege zijn weinig vleiende oordelen over deze uitgever en de boeken die hij m.n. op de academische markt brengt.

@EddyMellenPress begon gisteren overigens gewoon als @EdwinMellenPress (inclusief als avatar het logo van de uitgeverij), maar dat vond men bij nader inzien blijkbaar toch te link zodat na een uurtje er al snel voor een iets andere naam en een iets andere (maar prachtig aangepaste) avatar werd gekozen.

EddyMellenTwitter

Rick Anderson heeft ondertussen een muzikale invulling gegeven aan ‘zijn’ Mellendrama:

To be continued…

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: