Schande! (?)

Soms maak ik tijdens een van mijn fietstochtjes van het ene naar het andere UvA-pand gebruik van een sluiproute over de Plantage Muidergracht (en vervolgens langs de Hortus). Daarbij viel gisteren mijn oog op het Te koop-bord aan de gevel van het (voormalige) Zeeman Laboratorium.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Schande! dacht ik in eerste instantie (en niet alleen vanwege de naamgever; geen familie overigens!). Hoe kan de universiteit nu dit stukje academisch erfgoed weer verkwanselen? Totdat ik in het recente boekje Langs de gebouwen van de Universiteit van Amsterdam las dat het gebouw al veel eerder, nl. in 2007, aan een projectontwikkelaar is verkocht, die er uiteraard fraaie appartementen in heeft gemaakt. Via Funda kom ik vervolgens te weten dat een aantal van die appartementen voor de slordige som van 1,5 miljoen € per stuk te koop staat. Die zal je op dit moment niet snel kwijtraken.

Toch jammer dat dit stukje academisch erfgoed niet op een of andere manier in de Roeterseiland-campus is opgenomen. Zeeman (Pieter dan) had dat zeker verdiend.

Zeemanlab

Advertenties

1 comment so far

  1. Gerard on

    Ha Bert, Ik ben daar 5 jaar geleden bij betrokken geweest. In het gebouw bevond zich een bibliotheekcollectie en aan mijn het verzoek daarover mijn mening te geven over wat ermee te doen. Diecollectie stelde inhoudelijk niet zoveel voor, maar de bibliotheek zelf was een prachtige gallerijbibliotheek. Mooier dan die van Artis of Zoologisch Museum. Er werd mij toen ik daar opmerkingen over maakte nadrukkelijk gezegd dat die bieb natuurlijk zou blijven. Ik geloofde er niks van. Zullen we eens kijken?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: