Reizen met Geert (2)

Eerder nog geen tijd voor gevonden, maar nu dan toch nog even een korte terugblik op het tweede deel van Geert Maks Reizen zonder John. Mak constateert zelf als hij met zijn vrouw Californië verlaat: “Steinbeck was nog maar nauwelijks op de helft, en tegelijk was het zo’n beetje afgelopen met zijn reis.” Dit tweede deel van Reizen zonder John is dan ook veel minder Steinbeck en veel meer beschouwingen over de VS zelf. In die zin keert de ‘breuk’ die Mak in Steinbecks Travels with Charley constateert op een bijna natuurlijke wijze in Reizen zonder John terug. Het laatste kwart van Steinbecks rondreis (van New Orleans naar New York) vindt Mak zelfs zo oninteressant dat hij zelf vanaf New Orleans direct naar Nederland terugkeert in plaats van Steinbeck tot het laatst in zijn voetsporen te volgen.

Nee, dan Maks ‘concurrent‘, de Amerikaanse journalist Bill Steigerwald, die een paar uur voor Mak in september 2010 aan Steinbecks ronde van de Verenigde Staten begon en daarvan verslag deed in zijn krant. Steigerwald volgde Steinbeck wel tot de finish:

Steigerwald

Drie weken geleden verscheen zijn boek, Dogging Steinbeck, waarin hij zijn zoektocht naar de waarheid achter Travels with Charley nog eens dunnetjes over doet. En hé, Geert Mak wordt zo maar opgevoerd als een van de auteurs die Steigerwalds boek moeten aanprijzen. Het is en blijft een kleine wereld.

Dogging Steinbeck

Advertenties

1 comment so far

  1. Amerika on

    Dat Geert zich hier voor inzet. Het was mij ook al opgevallen. Wel een leuk boek overigens.

    gr

    Martina


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: