Gefeliciteerd Utrechtenaren!

Sinds eergisteren is zij officieel in gebruik: de Universiteitsbibliotheek Binnenstad van de Universiteit Utrecht. Drie jaar geleden werd de nieuwe bibliotheek al deels in gebruik genomen als nieuwe locatie voor de bibliotheek Letteren, maar nu, na de inhuizing van de (voormalige) faculteitsbibliotheek Recht, Economie, Bestuur en Organisatie én de collecties Wijsbegeerte uit de UB Uithof, is de UB Binnenstad compleet en klaar. Dat is zondermeer een felicitatie aan onze Utrechtse collega’s waard die op een historische plek in de binnenstad een prachtige voorziening erbij hebben gekregen.

Ter gelegenheid van de officiële ingebruikname heeft Henryk Gajewski een twintig minuten durende film gemaakt over de ontwikkeling van dit meerjarige project. Neem de tijd om rustig naar deze film te kijken. Word jaloers en pak vervolgens de fiets/bus/trein/auto naar Utrecht om eens lekker rond te kijken aan de Drift.

Meer lezen? DUB Nieuws, HUMagazine en De Architect leveren de nodige achtergrondinformatie en foto’s, evenals uiteraard de website van de bibliotheek zelf.

Advertenties

4 comments so far

  1. Haes on

    Helemaal mee eens: een prachtige bibliotheek om jaloers op te worden. Alleen: echte Utrechters zeggen nooit Utrechtenaar. 😉

  2. zeemanspraat on

    Ik ben dan ook geen Utrechter maar een Diemenaar (Diemenees? Ook zo’n twijfelgeval). Ewoud Sanders schreef overigens een aantal jaren gelden een aardig stukje over deze kwestie.

  3. Bjorn Witlox on

    Als Brabander kan ik zeggen: de Utrechters snappen het niet alleen, ze weten het ook nog stijlvol uit te voeren.

  4. Maurice on

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: