Onderzoekers, ’t zijn net mensen!

Vandaag vond in de Brussel de afsluitende conferentie van het PEER-project plaats. PEER? Ja, PEER: Publishing and the Ecology of European Publishing. Kernvraag van het project: wat zijn de effecten van large-scale, systematisch deponeren van ‘final, peer-reviewed manuscripts’ (de zgn. Green Road) op toegankelijkheid en zichtbaarheid van wetenschappelijke output. Ik was zelf niet fysiek bij de conferentie aanwezig, maar heb via de hashtag #peer2012 wel het nodige virtueel mee kunnen pikken.

Het project heeft een aantal interessante rapporten opgeleverd, waarnaar vandaag met enige regelmaat verwezen werd. Zo ook een rapport over de houding van wetenschappers to.v. open access uit augustus vorig jaar, dat ik tot mijn schande niet terug kon vinden op Zeemanspraat. Blijkbaar aan m’n aandacht ontsnapt.

Het gaat om PEER Behavioural Research: Authors and Users vis-à-vis Journals and Repositories. En wat doe je dan? Dan scan je snel even de executive summary. Deze conclusie daaruit haal ik maar even naar voren:

Onderzoekers, net mensen. Dol op verandering! 😉

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: