Readers, Beware!

Begin deze maand vierde Google Reader haar zesde verjaardag. In die zes jaar is er in het begin twee maal min of meer ingrijpend aan het produkt verbeterd, maar in de afgelopen drie jaar niet meer. Zelf gebruik ik Google Reader nu anderhalf jaar, na een mislukt avontuur met FeedDemon. En Google Reader is inmiddels een onmisbaar onderdeel geworden van mijn persoonlijke informatiehuishouding. Eenvoudig in het gebruik, maar uitermate effectief in het kanaliseren van relevante informatie. Ik kan inmiddels niet meer zonder.

Berichten over mogelijke wijzigingen in de interface of de functionaliteit van een produkt dat al goed doet wat het moet doen worden dan ook, door mij, met argwaan ontvangen. Deze week kwam de aankondiging op de officiële Google Reader blog dat komende week zowel de interface als de functionaliteit aangepakt gaan worden. De interface wordt meer in lijn gebracht met die van andere Google produkten die recent een facelift hebben ondergaan en de sociale elementen uit Reader (friending, following, sharing) zullen overgeheveld worden naar Google+. Deze aankondiging van Google heeft tot behoorlijk wat onrust onder fanatieke gebruikers van Reader aanleiding gegeven (“Stay calm is quickly shifting toward full-bore Panic Mode.”) met als boodschap: Google, blijf met je fikken van Reader af. Er is inmiddels ook de gebruikelijke online petitie met als duidelijke boodschap: Don’t kill Google Reader.

Ik heb de petitie natuurlijk ondertekend. Niet uit een natuurlijk soort conservatisme, maar omdat verandering nu eenmaal niet altijd verbetering is. Google zelf weet dat ook, zoals ze enkele jaren geleden bij een eerdere facelift van Google Reader al opmerkten: “On the Reader team, we know that the old adage “change is good” isn’t always true. Sometimes, change is just change.” ’t Zal allemaal wel niet helpen, maar laat ik daar met een variatie op Never change a winning team aan toevoegen: Never change a working app. M’n feeds heb ik in ieder geval maar weer een keertje veiliggesteld (je weet tenslotte maar nooit…) en verder is het nog een paar dagen afwachten…

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: