Conceptenkerkhof

Heeft u dat nu ook wel eens? Je leest of hoort iets, denkt: ‘ja, daar moet ik iets over schrijven’, dat gebeurt vervolgens ook in de vorm van een concept-post, en vervolgens gebeurt er niets meer mee. Zo heb ik in de afgelopen jaren zo’n 65 concepten geproduceerd, die ik dagelijks wel een keer in een ooghoek zie staan, maar waar ik uiteindelijk toch niets mee doe. De oudste dateert inmiddels van maart 2009 (over de informatiespecialist als middleware), de jongste van een paar dagen geleden (over de toekomst van de GOO).

Ik ben in een opruimerige bui en dus heb ik vandaag besloten al die concepten nu maar eens definitief naar de prullenbak te verplaatsen. Dat betekent enerzijds dat er allerlei (mogelijk briljante) stukken tekst nooit de openbaarheid zullen zien, maar dat ik anderzijds weer voor even van het knagende gevoel bevrijd ben dat ik over dat en dat onderwerp toch nog even dat stukje af moet schrijven. De Afko-serie, toch al een beetje in het gedrang gekomen, zal daarom niet verder verrijkt worden met aanvullingen als EOM, UX, NNTR en POW. En ook andere posts met grote potentie over zaken als de toekomst van peer review en de Hathi Trust redden het dus uiteindelijk niet.

Zonde? Misschien. Maar als permanente concepten heeft toch niemand er iets aan en op deze wijze begin ik na m’n vakantie weer eens met een schone lei. Dat vind ik in ieder geval een prettig gevoel.

P.S. altijd blij als ik weer eens een woord kan verzinnen dat in Google nul hits oplevert: conceptenkerkhof. Over een uur: minimaal één zoekresultaat. 😉

Advertenties

1 comment so far

  1. Janneke Schoo on

    329 hits voor conceptenkerkhof inmiddels via google.

    Ik denk altijd dat als het een echt goed idee was, het wel opnieuw bovenkomt en dan kijk je er met frisse blik naar.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: