Weekoogst #50

Cancellara, le favori de Paris-Roubaix

Fabian Cancellara, vorig jaar de ongenaakbare winnaar van Parijs-Roubaiax. Vandaag mocht hij niet winnen (en dus werd hij 2e).

Het was vandaag veel te mooi weer, Parijs-Roubaix veel te spannend en Ajax toch weer met zicht op de landstitel, dus deze keer moet de weekoogst maar in telegramstijl:

  • Een aantal Britse organisaties komt met een genuanceerd rapport over de meest waarschijnlijke en levensvatbare vormen van het publiceren van wetenschappelijke artikelen. Dergelijke nuancering wordt zelden echt gewaardeerd. Alle protagonisten gaan met de hen welgevallige conclusies aan de haal, zoals hier
  • Het Britse RIN komt met een tweede studie naar de actuele onderzoekspraktijk van wetenschappers, deze keer met een focus op de geesteswetenschappen. Het verwondert mij niet dat het afwijzen van een one-size-fits-all benadering voor onderzoeksondersteuning (opnieuw) een van de belangrijkste conclusies is.
  • Gaat Microsoft nu echt de concurrentie aan met Google Scholar? Het heeft er, gelet op de recente aanvullingen, verbeteringen en uitbreidingen van Microsoft Academic Search (onder beheer van Microsoft Asia) alle schijn van.
  • Enkele weken geleden vond er in London een studiedag plaats over de noodzaak niet alleen voor tijdschriften maar ook voor papieren monografieën sluitend afspraken te maken m.b.t. de permanente bewaring. Klik hier voor de resultaten van die conferentie. Dit onderwerp neemt overigens ook een prominente plaats in in James Neals bijdrage aan Educause Review over Prospects for Systemic Change across Academic Libraries. Het instemmend getwitter was niet van de lucht.

Volgende week weer een reguliere oogst.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: