ErfgoedLab gaat bio

Ruim een jaar geleden werd het Biografisch Portaal van Nederland (BPN) gelanceerd, de digitale toegangspoort tot betrouwbare biografische informatie over bekende en wat minder bekende Nederlanders. Het aantal beschikbare biografieën is in dat jaar ruim verdubbeld van 50.000 naar 110.000 en ook voor de komende periode staat verdere uitbreiding op de rol.

Het thema van de komende boekenweek is ‘Geschreven portretten’ en het BPN en het Amsterdamse ErfgoedLab grijpen de gelegenheid aan om gedurende de maand maart het CV-café aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam te openen. Vandaag opent Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van de CPNB, het café waarin gedurende de hele maand iedereen naar binnen kan lopen om kennis te maken met de makers van het BPN en hen kan helpen met het aanleveren, invoeren en verbeteren van biografische gegevens.

Bij het UvA ErfgoedLab staat de interactie tussen erfgoed, collecties, wetenschap en publiek centraal. Het wil een podium zijn voor onderzoek en experiment en daarin samenwerken met wetenschappers, studenten en kunstenaars. Er worden rond verschillende thema’s exposities, presentaties en lezingen georganiseerd. UvA ErfgoedLab is een initiatief van UvA Erfgoed, het onderdeel van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam dat de museale collecties van de UvA beheert.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: