Groooooooooooooooooot!

 

Dat is natuurlijk wel een ding dat je na vier dagen bijblijft: het is hier allemaal meteen zo groot. Van het aantal deelnemers tot het aantal georganiseerde sessies; van het aantal exposanten tot de omvang van het congrescentrum. Wat dat laatste betreft: als je van de ene kant naar de andere kant moest lopen had je daar toch zeker 10 minuten voor nodig. Onderstaande foto is van een van de expositieruimtes; leeg, want de ALA is wel groot maar niet groot genoeg om het hele congrescentrum nodig te hebben. Maar de beursvloer besloeg bijvoorbeeld toch enkele voetbalvelden, en dat kon in San Diego makkelijk geaccommodeerd worden.

 

Was het daarmee ook allemaal groots? Nee, zeker niet in alle gevallen, althans voor zover ik daar op basis van deelname aan maar een beperkt deel van het totale programma in z’n totaliteit iets over kan zeggen. Bibliothecarissen zijn van nature geen grote sprekers en presenteerders, al heb ik ook een paar keer met rode oortjes zitten luisteren. Helaas is het voorlezen van PowerPoint-presentaties nog steeds niet voor 100% uitgebannen. Maar inspirerend was het vaak, soms ook verhelderend, en altijd doordrenkt met die servicegerichtheid en beroepstrots die Amerikaanse bibliothecarissen eigen is.

P.S.1 Er is inmiddels het een en ander aan beeldmateriaal over de conferentie op YouTube terug te vinden.

P.S.2 Met heel van dank aan Sage dat vier dagen lang gratis en werkend Wifi aanbood!

P.S.3 de Amerikaanse MidWest wordt momenteel door sneeuw geteisterd. Afgelopen april kon ik een paar dagen extra in Madrid blijven vanwege die IJslandse vulkaan met die onmogelijke naam. Minneapolis meldt op dit moment alleen nog maar vertragingen vanwege deicing. Hopelijk blijft het daar bij.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: