Je kunt niet alles hebben…

Schuin tegenover het congrescentrum, aan het randje van downtown San Diego ligt PETCO Park, thuishaven van de San Diego Padres. Graag had ik van deze trip gebruik gemaakt om een keer een heuse baseball wedstrijd mee te maken; dat is eerdere keren steeds niet gelukt. Maar de Amerikaanse honkballers verkeren in hun gebruikelijke winterslaap en PETCO Park ligt er leeg en verlaten bij. Het honkbalseizoen duurt ‘maar’ van april tot en met oktober; in die periode spelen de teams wel gemiddeld 5 à 6 wedstrijden per week. Dus een half jaartje vrij is ze van harte gegund.

Dan maar dus naar de San Diego Chargers, het lokale football team dat z’n wedstrijden op Qualcomm Stadium speelt. De Chargers hebben echter na een teleurstellend seizoen (9 wedstrijden gewonnen, 7 verloren) de play offs van de NFL niet bereikt en dus valt er ook niet life een American football game te bekijken. Overigens, ook als de Chargers nog wel in de race zouden zijn voor de 45e Superbowl (op zondag 6 februari in Dallas), zou een kaartje toch niet te bemachtigen zijn. Daar moet je vaak al ruim een jaar van te voren voor in de slag gaan.

Dus wat resteert er op dit moment voor een congresganger die graag ook iets van die speciale Amerikaanse sportsfeer (om niet te zeggen verafgoding) wil proeven? De NBA (basketbal) en de NHL (ijshockey) zijn gelukkig in full flow en dus kun je elke middag en avond op verschillende tv-kanalen, op je hotelkamer of in een willekeurig café of restaurant, genieten van de beste basketballers en ijshockers. En dit weekend ook de eerste wild-card games voor de NFL. Vanavond zie ik me best wel een aantal uurtjes naar de Jets tegen de Colts kijken.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: