Tagxedo

De woordenwolk, ik gebruikte er zelf in juni 2008 voor het eerst een, heeft een hoge vlucht genomen. In presentaties, op de omslag van rapporten, als simpele illustratie, de woordenwolk wordt steeds vaker en intensiever gebruikt om visueel duidelijk te maken wat de inhoud van bijvoorbeeld een rapport is zonder daarmee de lezer te verplichten het hele rapport te gaan lezen. Zelfs de management samenvatting kan tegenwoordig overgeslagen worden.

Allerlei bedrijfjes hebben zich op de verdere verfijning van de woordenwolk gestort. Tagxedo levert wat dat betreft inmiddels heel aardige resultaten. De woordenwolk kan in allerlei vormen gepresenteerd worden én woorden kunnen naar believen wel of niet getoond worden. Daarmee leent de Tagxedo-woordenwolk zich ook meteen tot manipulatie. Vink de woorden kabinet en Nederland uit en de woordenwolk over het regeerakkoord van VVD en CDA gaat er opeens heel anders uitzien, althans maakt bij eerste oppervlakkige kennisname een heel andere indruk.

Tagxedo presenteert op haar eigen website dagelijks een daily tagxedo, gekoppeld aan de actualiteit, en qua vormgeving ook aangepast aan die actuele gebeurtenis. Afgelopen week, na de pogingen de website van MasterCard uit de lucht te krijgen, leidde tot dat onderstaande woordenwolk:

Leuk speeltje.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: