Vernieuwd! Nog beter, nog krachtiger!

In de afgelopen weken heeft de website van de UvA een behoorlijke gedaanteverwisseling ondergaan. Aan het onderliggende content management systeem is nog niets gewijzigd (zeer tot leedwezen van alle redacteuren) maar de vormgeving is geheel op de schop gegaan. Met als resultaat, al zeg ik het zelf, een frisser en aantrekkelijker uitstraling, verbeterde navigatie en wat meer toegesneden op de moderne mogelijkheden. Ook de site van de bibliotheek is in het nieuwe jasje gegoten.

Was de vorige website nu zo slecht? Niet echt. Hij was, denk ik, vooral sober, om niet te zeggen saai. Wit, grijs en zwart waren dominant terwijl kleurgebruik eerst uit den boze en later toch schoorvoetend weer werd toegestaan. Wil je zien hoe het was, dan kun je natuurlijk altijd bij de Wayback-machine terecht. Dat is nu wel anders en de hoofdkleuren van de verschillende faculteiten (blauw bijvoorbeeld voor geesteswetenschappen, oranje voor de sociale wetenschappen) komen nu steeds nadrukkelijk en consequent terug. We blijken daarvoor overigens, ik wist het eerlijk gezegd ook niet, een heuse huisstijlmanager in dienst te hebben!

Ik had het, waarschijnlijk vanwege de zomervakantie gemist, maar begin augustus blijkt de (oude) UvA-site net op/onder het landelijk gemiddelde van de universitaire websites te hebben gescoord. Utrecht kwam als beste uit de bus met een 7.1, terwijl de UvA het met een schamele 6.6 moest doen. Ik denk dat met deze vernieuwing die beoordeling hoger zal uitvallen, maar dat was voor dit onderzoek dus net te laat. Volgend jaar beter.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: