Now I Kno

Het wil nog maar niet lukken met e-books en e-readers in het hoger onderwijs. Het ene na het andere experiment wordt afgesloten met de conclusie dat de potentie van beide groot is, maar dat als puntje bij paaltje komt de huidige generatie studenten (althans de Amerikaanse, waar de meeste van deze experimenten plaatsvinden) nog steeds de voorkeur geeft aan een papieren (text-)boek. Gebrekkige navigatie, onhandig in het heen-en-weer bladeren door de tekst, onvoldoende mogelijkheden om tekst te markeren en aantekeningen te maken zijn zo ongeveer de belangrijkste bezwaren die naar voren worden gebracht.

En dus komt binnenkort de Kno op de markt. Een tablet met twee beeldschermen van ieder 14 inch die als een boek kan openklappen, waarop dan ook twee bladzijden tegelijk gelezen kunnen worden, aantekeningen maken en markeren mogelijk is, kortom een zo getrouw mogelijke kopie van een papieren boek.

Eerst zien dan geloven? Zie hier, op I Want to Break Free van Queen, de Kno.

Gaat de Kno wel voor een doorbraak in het hoger onderwijs zorgen? Dat is nog maar de vraag. Twee maanden geleden staakte Microsoft, toch niet de kleinste speler in de markt, de ontwikkelingen van z’n eigen tablet-met-twee-beeldschermen, de Courier. En als ik op eReaders.nl bij de specificaties van de Kno lees dat hij 2,5 kilo weegt en de prijs wel eens in de buurt van duizend dollar zou kunnen gaan liggen lijkt me het succes nog lang niet verzekerd.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: