Elders in de blogosphere…

Volgens de laatste stand van zaken op nlbiblioblogs zijn er op dit moment zo’n 60 actieve blogs op het gebied van/over de wetenschappelijke bibliotheken in Nederland. Dat zullen er waarschijnlijk wel wat meer zijn (het valt nooit mee dergelijke lijstjes bij te houden), maar aan de andere kant zijn ze ook niet allemaal even actief. Na het enthousiasme dat 23 Dingen, of welke variant daar ook op, teweeg brengt slaat menige UB-medewerker aan het bloggen maar niet iedereen heeft evenveel Ausdauer … of te vertellen…

In het Angelsaksisch taalgebied gaat het natuurlijk om veel grotere aantallen en daar is het minder eenvoudig om goed op de hoogte te blijven en het kaf van het koren te scheiden. Salem Press biedt daarvoor al een tijdje een prima overzicht en is nu zelfs overgegaan tot de uitreiking van haar eigen Library Blog Awards in vijf categorieën. In de categorie wetenschappelijke bibliotheken zijn de volgende blogs in de prijzen gevallen:

  1. No Shelf Required
  2. ReferenceShelf
  3. The Kept-Up Academic Librarian

ReferenceShelf is waarschijnlijk in Nederland de bekendste van de drie. Al sinds jaar en dag een constante bron van verwijzingen naar actuele publicaties over ontwikkelingen in de (wetenschappelijke) informatievoorziening. No Shelf Required is een prima blog over alles rond e-books en e-readers. Slechts één verwijzing op Zeemanspraat, dus deze moet ik beter in de gaten gaan houden. The Kept-Up Academic Librarian is een van de blogs van Steven Bell. Eentje voor veellezers, maar mag eigenlijk niet in je rijtje favorieten ontbreken. Ik kan me dus wel in de keuze van Salem Press vinden, en ook in de sterren die nog zo her en der aan andere kwaliteitsblogs zijn uitgedeeld. Het is een rijke oogst, zeker als je ook de categorie algemeen nog eens meeneemt.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: