Laatste uren in Madrid

Gelukkig, ons busje uit Amsterdam is gearriveerd. De chauffeurs zijn aan het bijslapen en om een uur of acht vanavond vertrekken we weer richting Amsterdam. Geplande aankomsttijd: om een uur of vier morgenmiddag

Vanmorgen nog wel even de gelegenheid te baat genomen om het Museo Thyssen Bornemisza te bezoeken. Wat je met een beetje privé-vermogen allemaal wel niet kunt. Een zeer gevarieerde verzameling oude en moderne kunst, met voor mij opnieuw één opvallend schilderij dat waarschijnlijk niet direct door velen als het hoogtepunt van hun museumbezoek genoemd wordt. Het betrof een schilderij van Gerrit Adriaensz Berckheyde van de Amsterdamse Nieuwezijds Voorburgwal aan het einde van de 17e eeuw. De achterkant van het Paleis op de Dam (toen het Amsterdamse stadhuis) is zichtbaar met de nog niet gedempte Nieuwezijds. Ik kende dit schilderij en dit beeld niet, en vond en vindt het prachtig.

                                El Nieuwezijds Voorburgswal en Amsterdam, Gerrit Adriaensz Berckheyde

Maar nu dus in de bus naar huis. Eerst nog een hapje eten en dan twintig uur snelweg. Gelukkig heb ik nog het een en ander te lezen bij me en houdt m’n netbook het op z’n accu zeker een uur of zes vol. Het worden dus zeker geen nutteloze uren.

P.S. Shit. Teletekst meldt dat Twente weer geen punten heeft laten liggen. Het wordt dus over twee weken weer een spannende zondagmiddag met een onzekere uitkomst.

2 comments so far

  1. britt on

    GO ajax

  2. Juliette on

    Mij was dit schilderij ook opgevallen en daar hebben we het niet eens over gehad die 20 uur in de bus.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: