Weekoogst #2

Revolutionaire tijden
Jason Epstein is een 81-jarige uitgever uit de VS. Op zijn cv staat zowel het op de markt brengen van de New York Review of Books (in 1963) als de Espresso Book Machine (in 2006). In de 11 maart-aflevering van ‘zijn’ blad geeft Epstein zijn visie op de revolutionaire ontwikkelingen in de uitgeefwereld.

Open Access fonds NWO
Sinds vorige week is het voor wetenschappers die door NWO gefinancierd onderzoek uitvoeren mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Open Access stimuleringsfonds van NWO. De fee die betaald moet worden om in een wetenschappelijk, peer reviewed Open Access-tijdschrift te publiceren komt voor vergoeding in aanmerking. Op deze wijze wil NWO het Open Access-publiceren in Nederland stimuleren.

Dag kaartcatalogus
De kaartcatalogus, wie denkt er nog wel eens aan? wie maakt er zich nog wel eens druk om? Het zullen er niet velen zijn, al komen er af en toe nog steeds bezoekers bij onze UB langs voor de ‘oude’ Systematische Catalogus. Ook elders wordt er langzamerhand afscheid genomen van dit icoon van ons vak, zoals nu bij de universiteitsbibliotheek van Michigan.

Hoe nu verder met e-Books?
With the sales of eBooks skyrocketing and production costs decreasing, why aren’t more publishers profiting from eBooks? Dat is een van de vragen die Aptara tracht te beantwoorden in een van de vele ebooks-surveys die bijna wekelijks op de markt worden gebracht. Onderstaand diagram geeft deels een antwoord:

Advertenties

2 comments so far

  1. rvandieen on

    Hallo Bert, heb je dan ook het rapport van HighWire over e-books al gezien? http://highwire.stanford.edu/PR/PR_HWeBookSurveyResults_4Mar10.pdf

    • zeemanspraat on

      Ja Ronald, wel gezien maar nog niet kunnen bekijken. En ik moet natuurlijk ook iets voor de oogst van deze week bewaren. 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: