Max 2.0

Een van de leukste dingen van het werken bij de Amsterdamse UB is de grote variëteit aan werkzaamheden en gebeurtenissen waarmee je in aanraking komt. Naast een centrale UB midden in de stad (die de afgelopen maand weer letterlijk uit zijn voegen barstte vanwege de studentenaanloop) en faculteitsbibliotheken in allerlei soorten en maten heb je ook nog de ‘parel van de Oude Turfmarkt’, de Bijzondere Collecties.

Net een spectaculaire tentoonstelling over Hebreeuwse handschriften uit een Zwitserse privé-collectie achter de rug (de Braginsky tentoonstelling) en gisteren werd al weer een nieuwe geopend waarin een van de topstukken uit de collectie centraal staat, het handschrift van de Max Havelaar. 2010 is meteen maar uitgeroepen tot Max Havelaar-jaar omdat 150 jaar geleden de eerste editie van de Havelaar bij uitgeverij J. de Ruyter verscheen.

Van 3 februari tot en met 16 mei is niet alleen bij de Bijzondere Collecties een tentoonstelling gewijd aan de Havelaar te zien, maar gedurende het gehele jaar wordt er door de speciaal opgerichte Max Havelaar Academie door zes studenten interdisciplinair aandacht besteed aan de actuele betekenis van de Max Havelaar. Onvermijdelijk motto: Max 2.0

Voor veel meer Havelaar:

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: