Twee uit drie

Hoe staat het eigenlijk met onze prijzenjacht? In Nijmegen is inmiddels Tina Turners Simply The Best grijsgedraaid vanwege het succes van de Radboud Universiteit in de laatste Keuzegids Universiteiten, maar ook in Amsterdam kunnen we weer de vlag uitsteken met een score van twee uit drie.

1) Helaas geen prijs voor Jacqueline bij de Dutch Bloggies, maar Laika’s MedLibLog overschreed deze week wel het aantal van 100.000 raadplegingen! Ook dat is een felicitatie meer dan waard.

2) Over smaak mag getwist worden, maar onze vernieuwde uitleenruimte (de Rode Kamer) heeft de Great Indoors Award gewonnen in de categorie Serve and Facilitate. Uit de overwegingen van de jury:

Another joint venture, this time between an architect and a graphic designer. This submission also addresses the issue of temporality. In this specific case, temporality is linked to abstraction, which, in the eyes of the jury, elevates this library from purely functional questions and ties the contemplative design to more mental criteria such as the transfer of knowledge, something directly connected with the function of a library

3) De medewerkersmonitor. De uitslag is nog niet officieel, maar onofficieel is inmiddels bekend dat de UB weer als beste dienstverlener binnen de UvA is beoordeeld. De wisselbeker blijft in ons bezit. Definitieve en uitgesplitste cijfers volgen nog in het nieuwe jaar.

Kortom, twee uit drie. Geen slechte score aan het eind van dit jaar.

Advertenties

1 comment so far

  1. Festina Lente on

    Gefeliciteerd! Ik kon trouwens de keuzegids niet online vinden, dus weet niet of er lovende woorden over de UB worden gesproken; wel vreemd dat de keuzegids niet online te raadplegen is, nietwaar?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: