Lonely at the …?

Een jaar geleden heb ik een paar keer bericht over het medewerkerstevredenheid onderzoek van de UvA en het uitroepen van de UB tot beste dienstverlener van de universiteit. Het betrof toen een eerste meting, met de belofte van het College van Bestuur dat de meting ieder jaar herhaald zou gaan worden. En dus hangen er nu weer in alle universitaire gebouwen banieren, staan er paginagrote oproepen in Folia en worden alle medewerkers ook via de mail opgeroepen om opnieuw een vragenlijst over de kwaliteit van de dienstverlening van de ondersteunende diensten in te vullen. Van harte aanbevolen door CvB en de Centrale Ondernemingsraad.

Leidinggevenden hebben nog een extra taak te vervullen. Zij krijgen wekelijks de stand van zaken m.b.t. het percentage medewerkers van hun dienst of faculteit dat de enquête heeft ingevuld, gecombineerd met de aanmaning hun eigen personeel nog eens een zetje in de goede richting te geven. Daar doe ik graag aan mee, want na de nulmeting van vorig jaar hebben dit soort enquêtes alleen maar zin als ze periodiek herhaald worden en als in de tussentijd gericht gewerkt wordt aan de verbeterpunten. De enquête staat nu ruim één week open en we zitten gemiddeld op zo’n 16% score, uiteraard met uitschieters naar boven en beneden. Maar er zijn nog twee weken te gaan, dus dat percentage kan nog flink omhoog.

Een punt in de aanmaningsmail van het CvB intrigeert me mateloos. In het responsoverzicht wordt netjes uitgesplitst naar faculteit, dienst en ander onderdeel van de UvA het responsepercentage gegeven. De opsomming eindigt met de groep “Anders”: een groep van 40 personeelsleden waartoe o.a. de medewerkers van het Amsterdam University College, een samenwerkingsverband met de Vrije Universiteit, behoren “aangevuld met 1 losse medewerker die niet in te delen is.” De UvA heeft bijna 5.250 medewerkers waarvan er één nergens bij hoort. Hoe lonely kun je zijn? Wie is deze medewerker? In welke verborgen krochten van de UvA brengt hij of zij in lijdzaamheid en isolement z’n dagen door? Want het zal toch niet de voorzitter van het College van Bestuur zijn? Toch?

1 comment so far

  1. Edwin on

    Dat is inderdaad wel intrigerend! 5249 + 1…is het niet een medewerker die niet in de openbaarheid mag komen o.i.d.?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: