OBO bij de UBU

Vandaag even een dag zonder Aleph, want ik moest voor de halfjaarlijkse bijeenkomst van UKB-adjunctbibliothecarissen (het OBO) naar de UB Utrecht. Naast het gebruikelijke rondje langs de velden met veel (re-)organisatie-, verhuis-, verbouw- en bezuinigingsperikelen, stonden er drie presentaties op het programma. Pia van Kroonenburgh gaf een toelichting op de renovatieplannen voor de Tilburgse UB, Ger Spikman presenteerde de resultaten van het laatste gebruikersonderzoek over de Forumbibliotheek in Wageningen en Menno Rasch ging in op de verrijking van de Utrechtse bibliotheekcatalogus met gegevens uit LibraryThing.

De man-vrouw verhouding was vandaag duidelijk in het voordeel van de vrouwen. Dit in tegenstelling tot het ‘echte’ UKB-bibliothecarissenoverleg waar weliswaar een vrouwelijke voorzitter is in de persoon van Maria Heijne, maar waar de mannen nog ver in de meerderheid zijn. Maar, werd vandaag geconstateerd, wellicht gaat dat op korte termijn nu toch veranderen. Niet alleen is door het vertrek van Bas Savenije naar de KB de positie van bibliothecaris van de UBU vacant, ook bij een aantal andere UBs zullen binnen nu en een jaar de (manlijke) bibliothecarissen met, al dan niet vervroegd, pensioen gaan.

Aan het eind van de middag met een ‘bijgepraat’-gevoel weer naar huis. Over een half jaar zal Amsterdam gastheer zijn. We zullen zorgen voor een mooi programma.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: