Wat te doen in 24 uur?

We zijn collectief nu al een tijdje in de ban van Helen Blowers 23 Things en elke zichzelf respecterende bibliotheekorganisatie heeft z’n personeel in de afgelopen jaren een meer of minder afgeslankte versie voorgeschoteld. Over de effecten na afloop van al die ‘onderdompelingstrajecten’ bestaat nog geen eensluidend oordeel (zie bijvoorbeeld Wowters 23 Dingen. En toen? en de reacties daarop), maar dat remt nieuwe 23-initiatieven nog niet echt af. Er wordt fiks wat (werk-)tijd in geïnvesteerd.

Ondertussen moeten we echter ook John Dupuis’ 16 books en 29 reports (plus aanvullingen) niet vergeten. Het zijn indrukwekkende lijsten publicaties over de toekomst van onszelf, ons vak en de bibliotheken waarin we werken. Ik kan niet zeggen dat ik ze allemaal gelezen heb. :=( Met name die rapporten probeer ik wel een beetje bij te houden en daarover ook af en toe te bloggen. Maar alles bijelkaar leveren de lijsten een meer dan gemiddelde onderwijsmodule op voor het vak Library and Information Science. En wie heeft de tijd om dat nu allemaal te gaan lezen?

Sarah Houghton-Jan, ze blogt onder de naam Librarian in Black en werd onlangs uitgeroepen tot een van de 2009 Movers and Shakers door Library Journal, biedt de oplossing met haar presentatie Methods For Staying Current and Dealing with Information Overload. Maar ja, dan moet je wel weer de moeite én de tijd nemen om 90 slides te bekijken. Slik.

Advertenties

1 comment so far

  1. Laval on

    “Sarah Houghton-Jan, ze blogt onder de naam Librarian in Black en werd onlangs uitgeroepen tot een van de 2009 Movers and Shakers door Library Journal, biedt de oplossing met haar presentatie Methods For Staying Current and Dealing with Information Overload. Maar ja, dan moet je wel weer de moeite én de tijd nemen om 90 slides te bekijken. Slik.”

    Bert,

    Je kunt jezelf volgens mij de moeite sparen. Ik had ze zelf toevallig al (hoopvol :-)) bekeken, maar vond dat het zeer de vraag is of men daar (veel) wijzer van zal worden. Dus “oplossing”?? Neen — die moet er nog komen. Herstel: die *is* er in feite niet — maar als Wilson gelijk had, geeft dat eigenlijk niet zo zeer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: