Verhuisperikelen

De kogel is dan nu eindelijk echt door de kerk: het College van Bestuur heeft gisteren besloten dat de juristen in 2016 ‘hun’ Oudemanhuispoort gaan verlaten om anderhalve kilometer verderop op het Roeterseiland een nieuw onderkomen te krijgen. Dat duurt nog wel even want het nieuwe onderkomen moet wel eerst door de huidige bewoners verlaten zijn en vervolgens grondig gerenoveerd als onderdeel van de algehele herinrichting van het Roeterseiland. Ik was vanmorgen nog even in de poort waar een serene vrijdagochtendrust heerste. Nog geen barricades of samenscholingen van protesterende hoogleraren of studenten. Dat kan natuurlijk allemaal nog komen, maar ondertussen kan collega Mieke Vermeulen zich gaan preparen op de inrichting van een nieuwe Juridische bibliotheek.

In de UB zelf was vandaag de uitleen-afdeling gesloten. Dat gebeurt zelden, maar vandaag was het onvermijdelijk omdat de afdeling in verband met een ingrijpende verbouwing moest verhuizen naar een tijdelijk onderkomen. Die verbouwing is noodzakelijk om een nieuw systeem van zelfbedieningsuitleen met RFID voor uit het magazijn opgevraagde boeken te realiseren. Het RFID-traject is tot nu toe niet zonder hobbels gebleken, maar we gaan er van uit dat met de oplevering van ons nieuwe bibliotheeksysteem Aleph deze zomer direct aansluitend ook de zelfbedieningsuitleen gerealiseerd zal worden. Vorig jaar, bij de herinrichting van ons Informatiecentrum (zie Verbouwblog), is er met het oog op deze verbouwing al flink gebroken en nu is het dan eindelijk tijd om de sindsdien kale, achter plastic verborgen ruimte her in te richten. Klaar voor de bouwvak!

Onze collega’s van de FNWI zijn ondertussen een paar stappen verder. Afgelopen maandag is de nieuwe Bèta-bibliotheek in de Watergraafsmeer opengegaan. De komende maanden zullen daar nog een aantal collecties naar toe gaan verhuizen en volgend jaar zomer zullen de laatste collecties en medewerkers van het Roeterseiland naar het Science Park overgebracht worden. Tijd dus om daar snel een keertje te gaan kijken. En uiteraard: gefeliciteerd collega’s, met jullie nieuwe behuizing!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: