Nog even nagenieten…

Al heen en weer bladerend in de rapportage van het IVA over de Medewerkersmonitor 2008 vallen er steeds weer nieuwe zaken op. De rapportage zelf zit achter een inlogscherm op de medewerkerssite van de UvA (alleen voor UvA-medewerkers!), dus ik moet blijkbaar wat voorzichtig zijn met wat ik op deze plaats naar buiten breng. Aan de volgende drie krentjes zal niemand zich echter kunnen storen:

1) het wordt wel eens met veel aplomb gezegd: medewerkers (onderzoekers en docenten) kómen niet meer in de bibliotheek, ze doen alles vanachter hun pc thuis of op de werkplek. Uit de monitor blijkt inderdaad dat 50% van de Amsterdamse natuurwetenschappers en economen volgens eigen zeggen niet meer in de bieb komt. En nog eens een kwart slechts een à drie keer in het afgelopen jaar. Daar staat tegenover dat van de geesteswetenschappers tweederde van de respondenten in het afgelopen jaar minimaal vier keer en 50% zelfs 12 keer of vaker de fysieke bibliotheek heeft bezocht. Ik schreef het al vaker: er zijn en blijven belangrijke verschillen tussen disciplines.

2) in de monitor zijn in totaal dertig rapportcijfers uitgedeeld aan de faciliteiten van en de interne dienstverlening door de ondersteunende diensten van de UvA. Vijf lichte onvoldoendes (tussen 5,5 en 5,9), twintig zesjes en vijf zevens. Van die vijf zevens twee keer een 7,5: zowel de facultaire medewerkers als de medewerkers van de ondersteunende diensten hebben die 7,5 aan de bibliotheek gegeven. De eerlijkheid gebiedt daarbij wel te zeggen dat ook een deel van de bibliotheekmedewerkers zichzelf heeft mogen beoordelen en wij zijn natuurlijk heel tevreden over onszelf: we geven onszelf een acht, en dat weegt lekker mee in die 7,5. Maar op het cijfer van de facultaire medewerkers hebben wij geen enkele invloed uit kunnen oefenen, dus die 7,5 staat als een huis.

3) hetgeen nog eens bevestigd wordt door de aparte cijfertoekenning door het personeel-niet-in-dienst, een grote groep overig wetenschappelijk personeel inclusief de promovendi. Die zijn namelijk nog positiever over de bibliotheek: de promovendi geven een 7,9 en het overige wp zelfs een 8,0. En dat bij een percentage onvoldoendes van 0%! Ongekende en ongeëvenaarde cijfers.

Die wisselbeker was dus meer dan terecht. En we genieten nog even na…

Advertenties

2 comments so far

  1. Monique on

    Congratulations!

  2. Joke Sterringa on

    Ik kreeg deze week nog onderstaande reactie van een klant over de Openbare Biblioteek Amsterdam: “die instelling probeer ik zoveel mogelijk te omzeilen sinds er meer computers dan boeken staan.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: