Yes, we are!

’t Zong al een tijdje rond, maar gisteren kregen we dan de definitieve bevestiging: de bibliotheek wordt door de medewerkers van de UvA in de vorig jaar voor het eerst georganiseerde Medewerkersmonitor het beste beoordeeld van alle ondersteunende faciliteiten met een gemiddeld rapportcijfer van 7,5. Dat is niet alleen een felicitatie waard van het College van Bestuur (“De Universiteitsbibliotheek heeft als eenheid de hoogste score behaald in de tevredenheid van de medewerkers voor de geleverde diensten. Daarvoor verdienen alle medewerkers van de UB een groot compliment.”), maar ook een veertig centimeter hoge wisselbeker die door het CvB aan de UB is toegekend. Adel verplicht, en dus gaan we dit najaar natuurlijk opnieuw voor de beker!

Niet alleen het (hoogste) rapportcijfer stemt tot tevredenheid, ook het lage percentage medewerkers dat toch nog een onvoldoende uitdeelt aan de bibliotheek, nl. gemiddeld 5% bij de facultaire medewerkers en gemiddeld 6% bij de ondersteunende diensten (de laagste percentages voor alle faciliteiten), valt op. Maar hier geldt uiteraard dat elke onvoldoende er één teveel is

Verder moet er natuurlijk nog de diepte ingegaan worden met de analyse van de resultaten. Er zijn nu al de nodige uitsplitsingen gemaakt naar afzonderlijke faculteiten en diensten, en daar komen meteen zaken boven water die onmiddellijk vervolgvragen oproepen. Zo zijn de medewerkers van de faculteit der Geesteswetenschappen het minst tevreden van alle UvAers over de technische faciliteiten in hun bibliotheken. Waar dat dan precies in zit, wordt uit deze cijfers niet duidelijk maar is voor ons wel essentiële informatie om onze voorzieningen wel op het gewenste niveau te brengen. Op de lauweren rusten is er dus niet bij; integendeel, er is weer werk aan de winkel.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: