Één groot netwerk

Mooi, hoe de dingen soms bijelkaar komen. Berichtte ik enkele dagen geleden over de Mellon Award die niet alleen aan John Bradley’s Pliny maar ook aan Villanova’s VuFind was toegekend, nu blijkt de HathiTrust (de 94 TeraByte gepasseerd en hard op weg naar de 100 TB) VuFind te gaan gebruiken als temporary public beta zoekinterface die binnenkort beschikbaar moet komen. Voor de langere termijn, vanaf 2010, is echter voorlopig de keuze op WorldCat Local van OCLC gevallen. Dat zal wel te maken hebben met het feit dat de gezamenlijke bibliotheken van de University of California, een van de steunpilaren onder de HathiTrust, al eerder voor WorldCat Local gekozen hebben. Maar het is toch goed dat met VuFind, tussen al het geweld van commerciële toepassingen als Primo en Endeca, een open source produkt mee strijdt om de aandacht van de grote bibliotheken.

Ook aardig: via CommonCraft werd ik geattendeerd op een video-animatie over de geschiedenis van het Internet. Ik heb een zwak voor de animaties van CommonCraft zelf, maar ook deze van PICOL is erg fraai. En deze keer nu eens niet zo US-centered, maar met ruime aandacht voor de rol van Engeland en Frankrijk in de ontwikkeling van het Internet. Er ligt dan ook een Duitse publicatie aan ten grondslag…

En nog zo’n favoriet: de 7 Things You Should Know About van EDUCAUSE; de laatste gaat over alternate reality games. Ons eigen SURF is nu met een Nederlandse serie 7 Dingen die je moet weten over begonnen, deze maand met een aflevering over LinkedIn.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: