Sober maar duurzaam

Vanmiddag naar de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst van de Faculteit der Geesteswetenschappen, die altijd in de vorm van een high tea is gegoten inclusief de mogelijkheid de eigen kinderen mee te nemen. De bijeenkomst vindt dan ook niet plaats in een of andere suf zaaltje of kantine-met-slechte-akoustiek, maar de afgelopen jaren steeds in NEMO en dit jaar voor het eerst in Artis. Elk jaar zijn het gewoon leuke bijeenkomsten.

Traditie is uiteraard de nieuwjaarstoespraak van de decaan, deze keer voor het eerst door José van Dijck. Vol trots memoreerde ze de belangrijke wapenfeiten van het afgelopen jaar: weer meer eerstejaars studenten (de faculteit is nog nooit zo groot geweest), voor de derde achtereenvolgende keer een FGw-docent die verkozen wordt tot Docent van het Jaar, de Spinozapremie voor Joep Leerssen, 47 promoties en een rijke oogst aan NWO-subsidies. Uiteraard sprak ze de hoop uit dat 2009 soortgelijke successen zal brengen, maar ze moest wel enige waarschuwende woorden spreken. De faculteit wordt namelijk geconfronteerd met een bezuiniging van ongeveer € 3 miljoen die alleen met heel veel moeite gerealiseerd zal kunnen worden. Aan de andere kant biedt echter het rapport van de commissie Cohen, Duurzame geesteswetenschappen, volgens José voldoende perspectief om het komende jaar toch met vertrouwen tegemoet te zien, onder het motto ‘sober maar duurzaam’.

En voor wie al die successen uit 2008 nog eens rustig wilde nalezen lag, zoals de afgelopen jaren steeds, het facultaire jaaroverzicht 2008 in gedrukte vorm al klaar. Dat doen ze toch prima, hoor, bij de faculteit. Wij hebben bij de bibliotheek de ambitie om dit jaar ons jaarverslag al in april te presenteren, en dat blijkt nog een hele kluif te zijn.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: