10 is ook een mooi getal

Het feestje over de honderdste Nederlandse biblioblogger ligt al weer twee weken achter ons. Een mooie mijlpaal. Maar wat te denken van de tiende voormalige UBA-SPOETNIK blogger? Die kunnen we namelijk sinds dit weekend ook begroeten. De afronding van het SPOETNIK-programma ligt inmiddels al weer een klein half jaar achter ons. Honderddrieëndertig bibliotheekmedewerkers van de UvA sloegen dit voorjaar aan het bloggen. En al vormde het niet de essentie van het programma, het was natuurlijk wel aardig om te volgen hoe het met dat bloggen na afloop van het programma zou gaan.

Ruim een maand geleden kon met enig vertrouwen geconstateerd worden dat er zeven levensvatbare blogs uit SPOETNIK waren voortgekomen, deels gericht op bibliotheekmedewerkers, deels gericht op de eigen facultaire achterban. Daar zijn er inmiddels nog drie bijgekomen: George Meerburg (FNWI) heeft zijn blog nieuw leven ingeblazen; hetzelfde geldt voor Lukas Koster (Elektronische Diensten) en sinds afgelopen zaterdag is Robin van Schijndel (UB/Publieksdiensten) gestart met een in eerste instantie aan de EDUCAUSE-conferentie gewijde blog.

Dat maakt tien heuze UBA-blogs. Of het allemaal echte blijverdjes zijn, zal de toekomst natuurlijk nog uit moeten wijzen. Maar we hebben gelukkig altijd nog een elfde achter de hand, nl. Driek Heesakkers’ Library Spring (maar die dateert wel uit het pre-SPOETNIK tijdperk). In ieder geval voldoende stof voor discussie tijdens het vervolg-symposium over ‘sinds SPOETNIK’ eind volgende maand, onze eigen bibliotheek 2.0-happening.

Advertenties

2 comments so far

  1. Lukas Koster on

    Tsja Bert, ik heb wel een blog, maar ik was geen Spoetnik-deelnemer…
    Dus: ofwel 9 Spoetnik spinoffs, ofwel 11 UBA blogs 😉

  2. Bert on

    Dag Lukas,
    gelukkig kan ik dat mooie getal 10 toch weer vol maken: ik heb inmiddels toch een tiende doorstartende Spoetnik-blogger gelokaliseerd: Maya Bohans Boekenvlindertje. Welkom terug Maya!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: