The challenge we face

Vandaag de kick-off van de tweede fase van ons NBS-project, de implementatie van het nieuwe bibliotheeksysteem Aleph. Aan Amsterdamse kant zaten vanuit de bibliotheken van de UvA en de HvA 16 man sterk plus projectleider Martin Feijen om negen uur klaar voor een intensieve dag van besprekingen. Leverancier ExLibris was vertegenwoordigd door hun projectleidster waarachter ook nog eens een in Londen en Hamburg gebaseerd projectteam van zeker tien personen schuil gaat. Doel van deze tweede fase is om met ingang van het nieuwe academisch jaar 2009-2010 de overstap van Pica-LBS naar Aleph gemaakt te hebben; we hebben dus een kleine tien maanden tot onze beschikking.

Gaandeweg de dag werd steeds duidelijker dat we voor een fikse klus staan. Naast de inrichting van het nieuwe bibliotheeksysteem zelf richtte de aandacht zich gedurende de dag vooral op de issues van dataconversie en -migratie (ca. 4 miljoen bibliografische beschrijvingen!) en de link die de UBA ook in de toekomst met het GGC wenst te behouden. Af en toe leidde dat tot opmerkingen die ingeleid werden met “but the problem is…”, waarbij met name de Duitse projectleidster van ExLibris zich steeds snel verbeterde met “the challenge we face…”. Dat zijn er inderdaad vele, die challenges.

Vanaf het begin van de bijeenkomst staarde als laatste agendapunt de afkorting A.O.B. me aan. Ik bleek niet de enige die zich af zat te vragen waarvoor dat nu precies stond. Tijdens de theepauze waren we inmiddels uitgekomen op All Other Bottlenecks, maar dat bleek toch niet helemaal juist te zijn. Any Other Business, oftwel de Engelse variant van w.v.t.t.k. Had ik natuurlijk moeten weten.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: