UVASTART

Ik kreeg vandaag UVASTART onder ogen, het glossy magazine dat bij het begin van dit nieuwe studiejaar aan alle ca. 6.000 eerstejaars (en andere nieuwe) studenten van de UvA is uitgedeeld. Jaargang 1, nummer 1, staat er wat potsierlijk in het colofon. Het magazine zal maar één keer per jaar verschijnen, maar goed. Aan het magazine is overigens een website gekoppeld waar veel van de gedrukte informatie nog een keer is terug te vinden.

Twee opvallende zaken:

1) onder het kopje Dit biedt de UvA jou wordt uitvoerig stilgestaan bij alle voorzieningen die de UvA haar studenten aanbiedt, variërend van een eigen homepage tot de studentenpsychologen. Als eerste worden echter de bibliotheken van de UvA genoemd met hun indrukwekkende omvang van vier miljoen banden. Waarom? Het is geen kwestie van alfabet want na de Mediatheek volgt vrolijk Cultuur en Crea. Ik weet dat we een goede naam hebben bij onze medewerkers en studenten. Maar ligt het nu dáár aan dat we als eerste genoemd worden? Of aan het feit dat een van de samenstellers van het magazine een oud-medewerker van de UB is die inmiddels bij Bureau Communicatie werkzaam is?

2) iets serieuzer: ook in dit magazine aandacht voor Fraude en plagiaat. Onder het motto ‘Bij een academische attitude horen bepaalde regels’ wordt nog eens stilgestaan bij het verschil tussen met knip-en-plakwerk samengestelde Studiehuis-werkstukken en een op basis van eigen gedachtegoed geschreven, controleerbaar werkstuk. Met uiteraard een link naar de speciaal ingericht website over fraude en plagiaat en de per 1 september afgekondigde regeling. Dit is allemaal nieuw, althans de mate van aandacht die er aan besteed wordt. En blijkbaar is daar dus reden toe. Dat laatste stemt dan weer een beetje somber…

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: