DiRT

Hoe vind je snel een overzicht van beschikbare digitale hulpmiddelen voor zulke diverse activiteiten als dataverzamelen, beeldbewerking, samenwerken, informatie delen; kortom allerlei werkzaamheden die onderdeel vormen van onderzoek doen in de 21e eeuw?

Speciaal voor geesteswetenschappers (en een beetje voor hun gamma-collega’s) heeft Lisa Spiro nu DiRT opgezet, een wiki met Digital Research Tools. Het is niet alleen de bedoeling een handig overzicht te bieden, maar ook besprekingen op te nemen van de verschillende hulpmiddelen, zoals deze over WordPress. Het is overigens niet het eerste voorbeeld van een dergelijke site. Ook ToolCenter van George Mason’s University Center for History and New Media brengt dergelijke bronnen bijelkaar, maar wordt blijkbaar niet meer heel actief bijgehouden.

P.S. met Nederland-Italië zal ik er volledig naast (wie niet?). Mijn voorspelling voor Nederland-Frankrijk vanavond is ruststand 1-1 en eindstand 1-3. We hebben deze voorspellingen overigens voor de aanvang van het toernooi moeten doen; ze zijn niet beïnvloed door het vertoonde spel in de eerste reeks wedstrijden. Maar ook mét die wetenschap verwacht ik toch een overwinning van Les Bleus…

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: