Interne communicatie

Vanmiddag gebrainstormd met Angélique over mogelijke verbeteringen aan ons interne nieuwsblog UBA E-Informatie. Binnen een jaar hebben we de overgang gemaakt van een vier maal per jaar verschijnend, gedrukt nieuwsblad voor medewerkers via een driewekelijkse via de mail toegezonden elektronische nieuwsbrief naar een blog-gebaseerd intern communicatiekanaal. Aan kopij geen gebrek, er gebeurt momenteel genoeg in de Amsterdamse bibliotheken. Maar: bereiken we wel iedereen die we willen bereiken? Medewerkers moeten nu zelf de informatie naar zich toe halen (via rss) of ernaar op zoek gaan (via hun favorieten). Dat is wat anders dan vier keer per jaar een gedrukt exemplaar op je bureau of een mailtje in je IN-box. Problemen met de statistieken verhinderen dat we een goed zicht hebben op de raadpleging door de tijd heen en volgens nogal hardnekkige wandelgangen-geruchten dringt het nieuws niet in alle geledingen van de bibliotheek voldoende door. Het SPOETNIK-programma heeft waarschijnlijk wel een groot aantal medewerkers een zet in de goede richting gegeven, maar het programma is nog te kort afgelopen om nu al de effecten ervan te kunnen meten. En dan is er natuurlijk ook nog een ander probleem: de UBA is een grote bibliotheekorganisatie, zeer verspreid gehuisvest, (nog) niet onder één hoofdige leiding van de bibliothecaris van de UvA en nu moet binnen afzienbare termijn ook nog eens de mediatheekorganisatie van de HvA geïntegreerd worden. Met name ook het betrekken van die organisatie-onderdelen die niet in de centrale UB in de Amsterdamse binnenstad zijn gehuisvest en die voor hun dagelijkse werkzaamheden (vaak schijnbaar) niet zo afhankelijk zijn van wat er aan het Singel gebeurt is niet eenvoudig. Maar daar zou ik juist nu, als ‘beetje adjunct’, in de komende periode iets aan moeten doen…

Advertenties

2 comments so far

  1. Pascal on

    Outlook 2007 bevat een geïntegreerde RSS-reader! Mail en RSS in één applicatie is volgens mij de oplossing. Zeker wanneer het om de vertrouwde en door iedereen gebruikte applicatie als Outlook gaat, zal dit volgens mij weinig weerstand en moeilijkheden opleveren.

    Maar wij gaan geloof ik pas over op Office 2007 in 2012.. gezien het feit dat we in nu pas over gaan op Office 2003.

  2. dexie on

    Newsgator heeft als ik mij niet vergis een plugin voor Outlook, als die nou standaard geïnstalleerd zou worden … De attendering via RssFwd die op de UBA E-informatie werd aangeraden werkt in ieder geval niet goed, ik krijg zo eens in de tijd, volledig willekeurig een berichtje, maar meestal krijg ik niets.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: